Träffade rektorn idag om mobbning

Idag träffade jag rektorn till skolan jag ska föreläsa för i augusti för lärarna. Det var ett intressant och trevligt möte. Jag blev förvånad att hon var så intresserad och kunnig om ämnet. Hon försöker hitta skolans egna lösning på problemet och tycker inte föräldrarna ska kopplas in i första hand. Det kan man ju diskutera, själv anser jag att det är skolans plikt att informera föräldrarna. Enligt henne skulle föräldrarna till mobbaren förneka att ens dotter/son skulle vara elak. Då har man nog inte förstått problemet fullt ut om man säger så. Det var det enda jag inte var överrens om med hennes teorier och åsikter.

Jag tror föreläsningen på den skolan kommer vara givande och intressant. Lite märkligt, fick en konstig känsla av att gå in i en grundskola idag, inte var den behaglig iallafall. Vi beslutade iallafall datum och föreläsning om vad lärarna och andra kan göra, samt min egen bakgrund såklart. De tyckte precis som jag att känslor ska ta över föreläsningen, så man lättare förstår och tar det till sig. Ska bli skoj att föreläsa på skolor nu! VIll ha fler skolor tack, haha!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Träffade rektorn idag om mobbning

  1. zorea skriver:

    så viktigt,lycka till,Ha en bra kväll!

  2. erviluca skriver:

    Jag blir så ARG när jag hör lärare säga att föräldrarna inte ska kopplas in! Bara TANKEN på att någon utav mina söner skulle kunna mobba, eller bli mobbad, utan att jag (hans mamma!) skulle få reda på mej, gör mej alldeles svart av ilska!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s