Internet mobbning

Jag har valt att inte ha någon profil sida på lunar, bilddagboken, playahed och alla dom här sajterna. Jag undviker dom av många anledningar, men en av dom är just e-mobbning. Jag undviker absolut att lägga upp bilder på mig själv på nätet. Under den tiden jag hade det, förekom det mobbning hos mig. Att ta med sig mobbningen hem i sitt hem är något så sjukt, det går alldeles för långt.

Det finns liksom inga gränser för mobbningen tydligen, det kan gå hur långt som helst. Jag har tidigare berättat med hur svårt det är att undvika detta, eftersom man blockar personen, som då kan skapa en ny profil hur lätt som helst och bara fortsätta. Det är ALDRIG offrets fel till att den blir mobbad och man kan absolut inte säga att den får skylla sig själv. En sak också som gör det lättare att mobba idag är ju våran mobilkamera, där man kan både filma och fota någon utan att det ens märks. Jag vet en händelse som hände mellan tre ungdomar, för drygt 7 månader sedan, där två band en annan med hjälp av tejp, de tejpade tillomed över ansiktet, som då kunde kväva personen. Hemskt! Och det sjuka var också att dom filmade händelsen.  Sen är det skitlätt att lägga ut det på internet, som youtube tex.

Jag läste att polisen inte har tid att utreda självmorden idag, det är helt enelt för stort problem, för många som tar sina liv. Då kan dom ju istället börja utreda vad som orsakar självmorden idag, bla mobbningen. Det bildas även grupper på internet idag, som då gör uppdrag att slå folk på beställning. Alltså kan andra börja mobba ett offer just för att dom fått det uppdraget av en annan. Sååå sjukt!

Idag ska jag på möte med BEO, barn och elevombudet om min bakgrund och temadag. Hoppas dom säger något bra..!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Internet mobbning

  1. Jenny skriver:

    Jag tycker att det du gör är jättebra. Var själv mobbad i min barndom upp till nionde klass. Gymnasiet blev en nystart för mig då ingen av mina gamla klass”kamrater” hamnade i min klass. Jag blev mig själv igen…fast långsamt. under tiden jag blev mobbad så var jag blyg och tyst och tittade mest ner i backen och tog emot massa skit om hur ful, tjock och dum jag var, och om man nu någon gång vågade säga något om att dom skulle sluta så blev det ju nästan ännu värre, och så även om lärare lade sig i…inte hjälpte det mig direkt, då var man ju en jävla tjallare också. Som du säger, det är INTE den mobbades fel att den blir mobbad, och jag tycker att ”offret” bestämmer när gränsen för ”mobbing” går för alla är vi olika hur mycket vi tål innan man bryter ihop. Jag har jobbat hårt med att få upp min självkänsla och självsäkerhet igen men kan fortfarande glida tillbaka i den gamla banan igen, speciellt då jag möter personer som påminner på något sätt om de som mobbade mig. Det är fruktansvärt när man ser t.ex på Lunarstorm hur folk beter sig mot varann, kan bli så arg att jag kokar. men det är ju så..internet är för många en ”säker” plats att ge sig på någon anonymt.

  2. Pierre Cavalli skriver:

    Du är långt ifrån ful och äcklig, hoppas dom jävla idioterna ruttnar nånstans som varit emot dig. Världen förtjänar människor som dig, respekt till ditt arbete, dina projekt och lycka till i framtiden med allt!mvh din vän,Pierre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s