Ätstörning som följd

En utav de följder som mobbningen får är just ätstörning. Att höra dag ut och dag in att man är ful, tjock och ett fetto gör att man helt enkelt vill äta mindre. Detta blir ju då till anorexi/bullemi, då man äter lite för att sedan medvetet få upp det man ätit igen för man vill inte behålla det eller att man äter för mycket för att sedan få upp det medvetet. Jag känner endel som har/haft denna ätstörning och detta förstör både för en själv och för andra utanför.

Det dröjer ju tyvärr innan man ser och förstår att det är något fel, men några tecken är ju att man äter väldigt lite, går nästan direkt efter maten till toan, att man blir smalare för varje gång, tuggar tuggummi efter maten/toabesöket. Om inte man får behandling i tid, kan det gå så långt att man tyvärr inte överlever. Man ska vara försiktig med att nämna för personen om dens matvanor, för detta kan bli till negativ eftekt. Här är också viktigt att man berätta för personen att den är fin precis som den är.

Där har vi alltså en till följd av mobbning. Den och depression är bland dom mest allvarligaste och viktigaste följderna som blir.

(fick precis 9 000 besök!)

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ätstörning som följd

  1. Tojjan skriver:

    Grattis till 9000 besök! det är hur bra som helst, och jag hoppas det stärker dig att fortsätta arbeta med bloggen och det förebyggande samt informativa arbete du gör. Angående anorexi. Ofta bottnar (mina erfarenheter) sjukdomen i att personen som svälter sig saknar kontroll. Det kan vara mobbning, föräldrars skilsmässa, betyg och annat som personen inte direkt kan påverka, som utlöser beteendet. Vikten har förvånansvärt lite med svälten att göra, enligt de rön jag tagit del av. Men om en person ständigt blir trakasserad för sin vikt, så självfallet kan det leda till att personen äter mindre och mindre. Önskar dig en bra helg, mvh Tojjan

  2. Maja skriver:

    Ätstörningar är nog världens lurigaste sjukdom. Jag läste en bok som heter BulimiBibeln. Den handlar om hur man blir frisk från just Bulimi. Tror iof att den skulle vara bra att läsa för en person med anorexia också, men det vara så skönt att känna igen sig. Tjejen som skrivit boken har själv haft Bulimi och har skrivit exakt vad hon gjorde för att bli frisk. Rekommenderas varmt! Man kan beställa den på http://www.bulimibibeln.blogg.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s