Att få skadestånd

På senare tid har allt fler mobbnings fall lett till att offret har fått skadestånd. För bara några dagar sedan kom rapport om att en person hade fått skadestånd 200 000 kr för att den mobbades under flera år. Då kan man ju fråga sig vad just det fallet var så unikt så att dom kunde besluta och ge ut pengar, alltså vart går gränsen till att man får något sånt? De flesta fallen är ju så grova så att man skulle kunna besluta något sånt, men ändå görs det inte. Det är löjligt att endel får det och andra inte.  Sen kan man ju fråga sig vad egentligen pengar är värt efter en lång och svår mobbning.jaja.

För att fortsätta på temat jag gått igenom nu den senaste tiden, tänkte jag berätta mer vad allmänheten kan göra, alla personer i samhället. Såklart ska man ingrippa direkt när något är fel, även om det sker mitt öppet på en gata. Det jag även har pratat om är att ge bidrag till verksamheten friends, så att dom kan skaffa fler kamratstödjare, fler utbildningar och forska mer i hur man löser problemen. Jag skänker själv 100 kr i månaden till dom. gå in på www.friends.se för att fylla i autogirot. Minsta beloppet är 50 kr.

Det viktiga i samhället är också att man faktiskt vågar och vill se mobbning. Att man inte bara passerar om någon händelse skulle inträffa. Att man är hjälpsam och tänker på andra. Det är viktigt med vittnen som ser förloppet, som sedan kan rapportera grundligt hur det gick till. Att vara som stöd för offret är en viktig del också. Vi behöver även komma på fler lagar om skolans plikt vid ämnet. Att ha nattpatruller ute på stan, vore en bra lösning också, för mobbningen följer ju tyvärr även med till fritiden.

Att stoppa e-mobbning, är något svårare. Men viktigt är här att barnens föräldrar faktiskt besöker barnets sajter och kollar så att allt ser okej ut. Här är många vuxna oerfarna vid lunar, playhead, bilddagboiken osv där mobbning faktiskt förekommer i stor utsträckning. Att endel skolor har blockerat just dom här sajterna kan också vara en lösning.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s