Osynliga trasiga själar

En jobbig grej med mobbning är den ständigt osynliga människan som man är. Att ingen är med en, att ingen säger hej, att ingen tröstar och finns där, eftersom man är totalt osynlig. Man är som en liten fjärt i rymden.

För några år sedan hade friends en reklamfilm om detta att man är osynlig. Det var en tjej som satt och åt i matsalen ensam, alla gick förbi och satte sig på andra ställen, men plötsligt sätter sig en tjej bredvid henne och då blir hon synlig. De säger inget, men det behövs inte. Detta speglar känslan grymt bra!

Att känna att man inte exicterar bland dom andra, är en oerhört smärta att genomgå. Det blir som ett slags hål i själen, som bara blir större om det pågår. Jag har sagt det många gånger att ensamheten äter upp själen, bit för bit. Ju längre tiden går, ju svårare blir det att ”laga” själen. Så i alla lägen ska man agera snabbt. Jag var på en brandövning en gång på mitt jobb, där var det en som sa att det viktiga är att man agerar och inte vad det är man gör, dvs bara man gör något åt det, vad man gör är en annan sak.

Ett hej, är mer än ett hej, det bevisar att du syns, att du finns! Ikväll medverkar jag i en välgörenhetsgala på Lava kl 18:30, där pengarna går till Friends. Imorgon kommer ni få se hur det såg ut!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Osynliga trasiga själar

 1. Sylvia skriver:

  Det är viktigt att människor arbetar mot mobbing. Friends låter som en bra organisation som ”ser” det utsatta barnet. 🙂

 2. Josefin skriver:

  Det är skönt att det finns något som strävar emot mobbning. Men det känns omöjligt att alla föräldrar inte kan inse att deras barn inte är felfria. det är ju faktist barnen som utgör mobbning mot, de få utvalda mobbnings offren. skolorna bryr sig inte längre och det är jag så jävla trött på. det är skönt att det finns någon som bryr sig…

 3. medella skriver:

  Det är svårt att tvinga ”andra” till något som du själv skulle vilja att det inträffa…..men! en övning där hos dig kan spränga berg hos andra…..metaforer…att du initialt ser och upptäcker själv vem du är…svårt.. men med träning, nyfikenhet och stark vilja går det…och när du ser och vet vem du är så kommer personer i omgivningen stå i kö fö att se och vara hos just dig….låter otroligt men jag lovar det är så….det är inte lika lätt dock som det är att skriva detta på ett papper..bara så du vet….det kanske finns en dold anledning till att du upplever dig osynlig…och det kan vara kännbart att riva ”muren”…be om hjälp om det känns obehagligt…lycka till på färden

 4. Emelie skriver:

  Det rörde mig djupt att höra dig tala ikväll på Lava. Det var modigt gjort och jag är garanterad att ingen gick där ifrån orörd. Speciellt inte jag.Heja dig för det viktiga budskapet du sprider!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s