Att säga hej är viktigt

Jag har under fler års tid skrivit i helt okändas gästböcker på några sajter jag är medlem på, ”hej, hur är läget eller hej, vad gör du”. Detta är för att jag vet att ett hej kan betyda massa för en ensam och mobbad person och även om folket nu inte var mobbde så gör det skillnad ändå. Det är ett bevis på att man syns, att man finns, att andra bryr sig om att man finns och hur man mår. Detta sättet kan man ju även kanske skapa nya kontakter på sajterna, eftersom man ev får igång ett samtal efter det.

Att reagera såhär i verkligheten är tyvärr mycket svårare både för mig och alla andra. Vi varken vågar eller är så självupptagna så vi säger inte hej till någon okänd på stan. Det är rätt sorligt tycker jag, vi behöver vara mer vänliga mot  varann i samhället. Inte ens om folk sitter och gråter, så är sällan folk där och frågar hur man egentligen mår. Såklart detta probelmet knappt förekommer i glesbyggden på mindre orter, där alla känner alla. Men vi behöver alltså ha mer mod till att faktiskt bara säga ett hej till någon. Det kan ju knappast bli värre.. Testa, du kanske förändrar personens liv eller dag.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Att säga hej är viktigt

  1. Anonym skriver:

    hej björnNu har även ja hittat din blogg, kollar in lite då och då och läser. Mycket intresant och viktig läsning / Medie Micke

  2. ida skriver:

    Du blundar inte för sanningen och man känner igen sig så otroligt mycket. Jag skriver uppsats om just mobbning nu och blir mycket rörd av det du skriver!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s