Musiken som undanflykt

Hjärnstorm är ett program som går på svt, ett psykologiskt program om hur vi reagerar och tänker i olika samanhang. Ett mycket intressant och bra program där man lär sig väldigt mycket. I programmet görs olika experiment på personer som inte har en aning om att det är ett experiment, vilket gör det lättare att få en sann bild av hur verkligheten är.Varför jag tar upp detta är för att mobbning såklart påverkar både offrets och mobbarens psyke.

I ett av avsnitten gjordes en undersökning om hur många som fick frånvaro mentalt till omgivningen när man lyssnar på musik samtidigt som man dansar. Endel la sig ner på golvet för att frånvaron var väldigt hög till omgivningen. Det blev ett extatiskt tillfälle för de som dansade med musiken. Detta är rätt vanligt att ett offer använder sig av, för att då släcka sin närvaro mentalt för en stund, man lever inte i verklighetens problem, utan i en härlig känslo situation. Jag lyssnade väldigt ofta på hög musik, just för att få denna känsla.

I ett annat avsnitt gjordes undersökning på hur uppmärksamma vi är till omgivningen i olika sammanhang. Några personer fick gå in i ett rum för att komma ihåg i detalj vad som finns där inne. Efter en kort intervju om vad de kom ihåg får de gå in igen för att notera om det är något förändrat. Den enda skillnaden var att rummets väggar hade bytt färg från grå till grön, ingen märkte detta. När man koncenterar sig på detaljer dvs sin eget arbete i detalj eller liknade blir det då en såkallad förändringsblindhet, man har alltså ett begränast antal resurser i hjärnan, då får vi färre över till hur vår omgivning är. Med andra ord, man ser inte att mobbning förekommer i den bemärkelsen i sin omgivning. Man väljer det man vill se helt enkelt.

Här har vi en artikel som publicerades idag, om att elever väljs ur önskemål vem man vill ska gå i sin kommande klass…så sjukt dum idé!!!

För övrigt har nu aftonbladet, svarat och tackat ja till en artikel/reportage om mig och temadagen! Jag återkommer om mer info! 🙂

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Musiken som undanflykt

  1. iza skriver:

    hej du!läste artikeln, och kunde inte låta bli o skriva en sak…när jag skulle börja sjuan, fick vi också välja 4 kompisar tror jag det var, som vi helst ville gå med… varav det skulle rangordnas, (kanske var så för alla), men just då hade min dåvarande bästa vän på listan, men ingen av oss fick eller hamnade i samma klass. hon blev mobbad ännu mer under högstadiet, och jag kunde inget riktigt göra, mer än att försvara alla rykten som gick runt.. påminner det kanske ? :S jag vet inte, men just det där o välja kände jag igen..hoppas det går bra för dig björn!kram/iza

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s