Varför mobbar man?

Hur tänker egentligen en mobbare? Det är en svår och väldigt viktig fråga, men generellt så mår mobbarna själva dåligt. De har själv dåligt självkänsla och självförtroende, så de måste jämföra och se ner på andra, för att själv känna sig okej. De vill ju känna sig tuffa, älskade och att folk ska vara med dom, men istället blir det precis tvärtom, att man tar avstånd ifrån dom. Dock ska det även nämnas att endel tyvärr dras in i sin väns påhitt, eftersom man inte vill svika sin vän och den puschar på mer och mer. Alltså uppkommer ytterligare en ond cirkel i detta hemska samhälls problem. Mobbarens vän vågar inte säga ifrån, utan bara göra det den säger. Det är här grupptrycket kommer in i ett av problemens orsak.

För att det ska ske någon förbättring och bli mindre mobbare, måste mobbarna själva inse konsikvencerna av vad det dom egentligen ställer till med. De måste få tanken om att, skulle jag själv vilja bli behandlad såhär som jag behandlar den som blir mobbad. Den kända och grymma meningen ”behandla alla, som du själv vill bli behandlad” måste alltså tas upp och tänka på hos mobbaren.  Inser man, så blir det inte lika roligt längre. Dessutom måste mobbarens vän, antingen säga ifrån eller helt enkelt lämna vännen och gå skilda vägar, för mobbaren är ju då ingen vettig person.

För att få mobbare och andra att inse konsikvernserna måste man berätta och förklara sina egna känslor/tankar om hur situationen ser ut. Det är precis detta jag gör. Man måste beröras, för att inse och reagera.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Varför mobbar man?

  1. josephine skriver:

    DU har så rätt..bra skrivet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s