Att säga förlåt till ett offer

Tre månader efter mitt eget försök 03, åkte jag förbi stationen i min dåvarande hemort, där hade någon hoppat. Jag vet att jag tänkte ”kanske man skulle gjort sådär istället för mitt sätt”, samtidigt som jag fick rysningar och obehags känslor. OBS, året var 2003 och inte nu…

I filmen Klassfesten med Björn Kjellman i huvudrollen förekommer det mobbning. Det är två kvinnor som mobbat en annan kvinna i barndomen, men på deras klassåterträff säger förlåt till offret och besrkiver i detalj vad de gjorde och att det inte var meningen. Offret som då 20 år efter hade lämnat skolgången bakom sig och blickat framåt, får då sina plågor påminda igen. Att komma 20 år efter och tro man kan säga förlåt, till något som man försöker glömma, är inget roligt  alls. Angående film, så har jag läst manus för en film vi kommer visa på tema dagen. Den verkar intressant och handlar om hämnd som ett mobboffer planerar.

I mitt eget fall har direkt ingen mer än 1 sagt förlåt. Det jag tänkte då var att det är ju tur att den inser att den gjort fel och ångrar det, men för min egen del spelar det ingen större roll egentligen.. Man mår ju ändå dåligt långt efteråt ändå.

Som tidigare har jag nämnt att många skolor väljer att flytta på mobbare eller offret, vilket enligt mig bara flyttar problemet till annan skola/klass. För min del på rasterna skedde en himla massa obehagliga saker, dels fick jag inte behålla min mössa på huvudet, utan den skulle kastas fram o tillbaka och bli kastad i en vattenpöll, det var en som skrek skit högt i mitt öra då o då, det var utanförskap och allt möjligt.

Skolministern har tackat nej till att vara med på temadagen, Så tråkigt! Men friends vill göra ett reportage om mig i deras magazine.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s