Det sympatiska offret och det agressiva

Ett offer kan reagera på två olika sätt under en mobbning, dels kan den gråta, vara tyst och tillbakadragen, ont i magen, huvudverk. Medan den andra delen kan slåss, vara agressiv, riva ner saker osv. Dom som gråter och är tillbakadragna har mer ett sympatiskt sätt till omgivningen, dvs man berörs mer av det offret. Medan dom som slåss och är agressiva anses bara vara jobbiga och får därför mindre hjälp/stöd.

De som är mer agressiva har därför mer tecken på hopp och förändring, än vad den tillbakadragne har som då mer eller mindre gett upp till en förbättring. Här är det då väldigt viktigt att även hjälpa det agressiva offret, lika mycket som det sympatiska offfret. Tyvärr varken orkar eller vill folk förstå de agressiva personernas problem, som egentligen är lika allvarliga som det sympatiska offret.

Om det agressiva offret inte får hjälp i tid, riskerar den då att hämnas och bli en mobbare. Vilket gör att mobbningen bara går runt och runt i en ond cirkel, fler mobbare bildas. Om det sympatiska offret inte får hjälp i tid riskerar den att bli destruktiv, gå in i en depression och får självmordstankar.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det sympatiska offret och det agressiva

  1. THESecret skriver:

    sorry..nått hände med min andra gubbe..om du skrev nått så skicka det till den här…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s