Ensamhet, efter traumat

Ensamhet
Ensamhet ger en ond cirkel ett ansikte. Därför att känner vi oss ensama, så isolerar vi oss ifrån omvärden och alltså blir dubbelt så svårt att hitta någon vän. Man är rädd att skapa nya kontakter, som senare kommer svika. Jag brukar säga att det är ingen som knackar på ens dörr hemma och frågar om man ska hitta på något med den.

Men när andra visar intresse för att vilja umgås, så släpps allt. Det är därför viktigt att hitta någon som faktiskt ser ens insida, personligheten och att man faktiskt är underbar. För att bryta ensamheten krävs även att man jobbar med sin självkänsla och självfötroende.

Vill ni läsa/köpa min bok ”När ensamheten hälsar på” så finns den på www.vulkan.se Det är 50 dikter om ensamhet och var mitt projektarebte i 3an. Om det är någon som vill läsa eller veta något mer om något som har med mobbning att göra, så skriv en kommentar! Tips om ämnen är alltid bra.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ensamhet, efter traumat

  1. anonym! skriver:

    ja, du har så rätt! men alla behöver varandra! jag tycker inte man ska vara så rädd för att visa det!! men det kan ju bero på mycket att man inte gör det..

  2. jossan skriver:

    har läst lite i din blogg och tycker den är mkt tänkvärd. bra jobb!det här med ensamhet tycker jag är intressant. vem är egentligen ensam? har du reflekterat över att det faktiskt finns självvald ensamhet? och att man faktiskt kan känna sig som allra mest ensam när man egentligen är som mest omgiven av andra.. är inte ensamhet bara någonting som finns om man själv upplever det? värt att ägna en tanke.själv är jag en sån där person som älskar ensamheten. lycka till med skrivandet i fortsättningen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s