BRIS redovisning

Många tror att BRIS (Barnens Rätt I Samhället) är en statlig myndighet. Så är det inte. BRIS är en ideell organisation som lever på privatpersoners och företags goda vilja. BRIS är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som bistår barn som far illa. FN:s konvention om Barnets rättigheter är ett viktigt riktmärke i det arbetet. Nummret till BRIS är 0200-230 230

BRIS bildades 1971 och är organiserat i ett förbundskansli i Stockholm och fem regionkontor: Göteborg, Malmö, Norrköping, Stockholm och Umeå. BRIS verksamhet bygger på ideellt arbete samt ekonomiska bidrag och gåvor från såväl privata som offentliga givare. Sammanlagt arbetar cirka 500 frivilliga jourare med Barnens Hjälptelefon, BRIS-mejlen och BRIS Vuxentelefon – om barn.

Antalet barn som kontaktar BRIS angående mobbning och självmord ökar för varje år, antingen för att mobbningen faktiskt ökar eller för att fler vågar ringa och be om hjälp. Antalet barn som berättar att BUP inte ger den hjälp som dom behöver ökar med.

Av Svenska postkodlotteriet fick bris 11 500 000 kronor, (11,5 miljonner)

Redovisning 2007:

Antalet barn som kontaktade bris via telefon, 11 551

Antalet barn som mailade BRIS, 9 797

Antalet vuxna som ringde om barnets psykiska ohälsa, 1 177

Antalet kontakter totalt till bris, 21 401

Här kan ni läsa en artikel om BRIS

Här har vi en tjej som berättar öppet i media om sina självmordstankar. Precis såhär ska det se ut i medierana idag, mer uppmärksamhet med dessa ämnen!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s