Rea rea reagera!

Att skolan tar upp ämnet mobbning i klasserna är väldigt bra. Det bästa är om man har en hel dag som handlar om mobbning och vänskap, gärna i1:an eller 2:an, så man förstår/lär sig tidigt. Man kan ha olika övningar och man förklarar olika följder av det.

Det är väldigt viktigt att man tar in någon utanför skolan, som berättar vad den själv har upplevt. Man förstår bättre om man får starka känslor för vad konsikvenserna blir. Det viktigaste av allt är att man måste få varje inivid att förstå att alla är olika, men ska accepteras ändå. Allas lika värde, alla får vara med och leka.

Detta arbetar friends ganska mycket med och under 2009 kommer dom utöka sina undervisningar i klasser runt om i landet. De kommer även informera föräldrar om hur man gör i olika situationer. Friends behöver ditt bidrag för att göra ännu fler undervisningar!

Jag vet att alla som sett den nya friends reklamen har berörts. Nu är det alltså dags att reagera! Svt´s rea gjorde en låt för några år sedan om att reagera. Här kan ni ladda ner den!

”Rea rea rea reagera, rea rea reagera…!” ”Det går att påverka och du ska påverka!”

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s