Ungdomar kan hjälpa varann

Att mobbning går över gränsen rejält, är ett tecken på antalet ökade självmord. Det är vanligare än vad man tror, att unga tänker på att ta sina liv för att de inte orkar leva i ständig plåga. Detta kan vi se i tex filmen ”Mörkret” i Wallander, där en 14 årig tjej hänger sig, för att hon inte orkade med att leva i den ständiga plågan som pågick i skolan.

Det är mer och mer vanligt att unga hjälper varann, med att försöka lösa problemet med sitt mående. Dock kan detta få lite effekter, tex att den andra blir nerdragen eller att relationen försämras av att den andra inte orkar kämpa med den andra. Det är viktigt att kunna berätta sina känslor, tankar och mående inför någon jämnårig. Där är internet en utmärk väg att gå, genom att man skriver istället för att prata öga mot öga och att det är lättare att vara anonym.

Det finns ett jättebra forum som har hand om detta, som min favorit författare leder. Där snackar man främst om självskadebeteende och ätstörning, som är en av de vanligare följderna efter mobbning. Det man vill ha är förståelse, tips/råd och en hjälpande hand.

Det jag vill säga är alltså att vi behöver fler sajter där man diskuterar och hjälper andra, för nätet är ett ställe där ALLA ungdomar är på och även väldigt många vuxna.

http://www.zebraforum.com

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ungdomar kan hjälpa varann

  1. jesper skriver:

    Hej jag är ett stor fan till wallander och det var inte skolan som den tjejen hängde sig för hon ville inte bli utnytjad sexuellt och bli nerdrogad i filmen det var den största orsaken till detoch det var vaktästaren som ordnade drogerna ochhjälpte till att fixa kunder så att utnytjandet kunde ske hon var väldigt läss på det sen hade hon det jobbigt i skolan men det var inte det som var orsaken som sakt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s