Ätstörningar

En utav de följder som mobbningen får är just ätstörning. Att höra dag ut och dag in att man är ful, tjock och ett fetto gör att man helt enkelt vill äta mindre. Detta blir ju då till anorexi/bullemi, då man äter lite för att sedan medvetet få upp det man ätit igen för man vill inte behålla det eller att man äter för mycket för att sedan få upp det medvetet. Jag känner endel som har/haft denna ätstörning och detta förstör både för en själv och för andra utanför.

Det dröjer ju tyvärr innan man ser och förstår att det är något fel, men några tecken är ju att man äter väldigt lite, går nästan direkt efter maten till toan, att man blir smalare för varje gång, tuggar tuggummi efter maten/toabesöket. Om inte man får behandling i tid, kan det gå så långt att man tyvärr inte överlever. Man ska vara försiktig med att nämna för personen om dens matvanor, för detta kan bli till negativ eftekt. Här är också viktigt att man berätta för personen att den är fin precis som den är.

Där har vi alltså en till följd av mobbning. Den och depression är bland dom mest allvarligaste och viktigaste följderna som blir.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s