1 av 30 skolor tar anvsar för mobbning

Om man känner att mobbningen inte går att stoppa eller så, så ska man polisanmäla det som då kan vara olaga hot, ofredande och misshandel,  Tyvärr som allting annat lägs majoriteten av anmälningarna ner pga brist på bevis. Brist på bevis, hallå en hel skola/klass kanske inte räcker som vittne? Nej just det, då kommer vi in till det där med att den miljon som tittar på, inte vågar berätta eller ingrippa. Då är vi åter igen i det där med onda cirkeln och att ingen tar ansvar. Inte ens polisen tar ansvar.. Hur skjutton ska man lösa alla problem som finns inom mobbning, om folk blundar och inte tar sina ansvar, trotts att dom är vuxna människor (lärare osv)

Ett sätt att upptäcka problemet är ju att om man ser någon vara ensam i matsalen, på rasten, sitter ensam i klassrummet, så bör man ju fatta att något är fel. Då ska man iallafall visa intresset för personen att man bryr sig, genom att fråga hur det är eller kanske rent utav sätta sig bredvid.

I våras kontaktade jag ett 30 tal skolor runt stockholm, för att jag ville komma ut och berätta om just mobbning. Endast en svarade att det lät intressant och ville veta mer, men senare tackade nej. 1 av 30 skolor tog ansvaret och valde att se problemet. Katastrof! Skolorna vill ju inte ens stoppa det, dom blundar ju bara och säger att det inte förekommer på vår skola. En av de bästa sätten för att minska mobbningen, är ju att lyssna på just en person som varit utsatt själv, som förklarar hur det känns.

En av mina äldsta dikter eller låt oss säga budskap är såhär:

Ett Hej är mer än ett hej.

Det bevisar att du syns.

Att du finns.

Men jag hörde aldig något hej.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till 1 av 30 skolor tar anvsar för mobbning

  1. Anna skriver:

    Det är fruktansvärt upprörande när skolor inte tar tag i problemet. Men vi människor är väl tyvärr desamma, vi kunde utrota judar också, och det var ”normala, trevliga människor”.Bra men sorglig dikt!Ha en trevlig kväll!

  2. Margo skriver:

    Det är så sant. Ett jättejobbig problem som skolorna naturligtvis ska göra någonting åt, men jag skulle gärna lägga ansvar även på föräldrarna. De ska undervisa sina barn i de olika dygderna.

  3. gabriella skriver:

    det är ju rent av pinsamt tycker jag att inga skolor reagerade o tackade ja!!!Nä fy vad jag blir upprörd… det är ju ett stort problem på alla skolor för mobbing förekommer i det tysta och i mer el mindre mängd.jag har själv upplevt mobbing av en kille och jag vet att jag var den enda som tex bjöd han på mitt kalas, men dom flesta fattade inte varför jag skulle det men även om jag var blyg så var jag jätte envis o tur var väll det för med envishet kan man överleva mycket..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s