Min debattartikel

Har skickat in denna till alla tidningar nu, på deras debatt teman!

Ska allt fler unga ta sina liv för att samhället ska ta mobbning på allvar?

Mobbningens följder är många bland annat depression, självmordstankar/försök, anorexi. Hur långt ska detta problem gå innan det verkligen blir nolltolerans på alla skolor. Det jobbigaste är publiken, de som tittar på men inget gör.

Mobbning är något av det värsta som pågår i vårat samhälle idag. Att känna en klump i magen på morgonen varje dag, för att gå till skolan. Att känna sig totalt värdelös, ful, dum, äcklig och fet pga mobbning är skandal. Många inser aldrig hur allvarligt konsekvenserna blir av mobbning. Det handlar om ungas liv och även framtiden för mobboffren. Man får dåligt självförtroende/självkänsla, man blir deprimerad, man får självmordstankar, man börjar skada sig själv, man får anorexi/bulimi osv. Detta förstör offrets framtida liv genom att den måste gå i terapi under flera år för att kunna komma vidare, men som alltid kommer minnas de jobbiga händelserna i det unga livet.

Det jobbigaste är inte själva mobbningens händelser, utan alla som ser på, som inget vågar göra eller ingripa. Själv blev jag mobbad under 9 års tid, jag blev deprimerad, började skada mig själv och det gick till och med så långt så jag gjorde ett självmordsförsök. Det är skrämmande att på 2000 talet veta att mobbningen bara ökar och ökar med åren. Det görs alldeles för lite åt problemet idag, ingen tar det riktiga ansvaret, alla skyller på alla. Alla ska få vara som dom är och bli accepterade för det ändå. Vi behöver fler organisationer och verksamheter som jobbar med att stoppa mobbningen, vi behöver även ha antimobbnings grupper på alla svenska skolor som arbetar med detta. Det svåra med mobbningen är att det sker i tystanden, ingen varken hör eller ser det, utan det bara finns. En sak man kan göra är att ha kameror på skolan, men det har ju datainspektionen förbjudit nu. Ju längre tiden går, ju mer unga tar sina liv för att dom inte orkar leva med detta. Ensamheten äter upp offrets själ och man blir bara svagare och svagare, ingen finns till hands.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Min debattartikel

  1. Stebro skriver:

    Det här är nog ett av de områdena där svenska politiker har misslyckats som mest. Jag tror att en stor del av problematiken beror på att många är så kulturstyrda i den meningen att de alltid vill tillhöra en större grupp och har också mindre toleransnivå för människor som avviker. Sen är ju hela psykvården ett kapitel för sig. Man kan lägga massor av miljarden på onödiga saker. Sen att psykvården inte är tillgänglig när man behöver hjälp verkar inte vara något större problem. Det är skandal.

  2. Anna skriver:

    Håller med men kan tänka att tidningarna inte tar in den för att det tyvärr inte är en ”nyhet” – att det är så är bara alltför välkänt. Men jag hoppas de gör det!

  3. queenia skriver:

    Det är skandal. Och för det mesta är det barn som har det svårast som blir mobbade. En stor tumme för ditt inlägg… Q.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s