Självkänsla

ful
Att höra varje dag i skolan att man är ful, äcklig och dum tar på sitt eget psyke rejält. För man intalar sig själv om att det dom säger är rätt, att man är ful. Detta måste man då behandla genom terapi för att bli av med den bilden om sig själv. Att ha dåligt självförtroende och självkänsla förvärrar även det sociala livet, för tyvärr märker man ju fort vem som har bra/dålig självkänsla. Än idag har jag svårt för att tycka att jag ser bra ut, det är mer att man har accepterat för sig själv att det är såhär man ser ut.

Detta är ju ytterligare en följd av vad som blir av mobbning. Man måste acceptera alla som dom är, man måste även tycka om sig själv, för att klara av det sociala livet. Vi alla är olika, det är bara att acceptera det. Det blir ju tyvärr också så att man jämför med andras utssende, vilket bara förrvärrar ju situationen ännu mer.

Mobbningens följder är mer än vad man tror och tänker på tyvärr.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Självkänsla

  1. _sommar_ skriver:

    Känner igen dina tankar, jag jobbar också med min självkänsla och egenvärde. Tror dock inte man kan läka själv utan man måste ha professionell hjälp.Du är definitivt inte ful!Ha det gott… Tro på dig själv.

  2. Jonna skriver:

    Herregud vad du verkar modig! Stå på dig och kämpa på med självkänslan, försök att arbeta dig igenom det här för på andra sidan finns ett underbart liv! Tro mig, jag har aldrig varit mobbad men jag har fått kämpa hårt med min självkänsla på grund av andra fruktansvärt jobbiga händelser. Jag är 28 och kämpar fortfarande men en sak har jag lärt mig såhär 10 år efter studenten, det som hände i skolan utgör en bråkdel av ditt liv, låt inte mobbarna och det som hänt dig ta en sekund till. Kämpa på så ska du se att du kommer möta massor av människor som tycker att du är en alldeles underbar människaJag flyttade till sthlm för 4 år sedan och det är inte lätt att få nya vänner i den här staden där alla är så upptagna…..

  3. Sandra. skriver:

    Man behöver inte professionell hjälp. Det gäller att tro på sig själv och att stänga av när folk kommer med sina dumma och elaka kommentarer. En sak som jag vet funkar (jag gör det varje dag. Ställ dig framför en stor spegel där du ser hela din kropp. Snurra några varv och säga snälla saker om ditt utseende. Det har funkat för mig i alla fall. :)Och du är absolut inte ful.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s