Bakgrund

Jag tänkte berätta lite kortfattat min egen bakgrund, så ni förstår mitt stora intresse av att kämpa mot mobbningen.

Jag har under hela min grundskoletid varit mobbad, 9 års tid. Vi försökte göra allt för att stoppa det, rekor, lärare, byta klass osv. Det var allt ifrån utfrysning, till sno mössan, till att säga dumma nedvärderande ord till mig. Jag började bli deprimerad och under hela perioden hade jag inte någon vän, att luta mig mot när det kändes tungt eller för att umgås med. Jag började skada mig själv och blev mer innesluten i mig själv.

En gång i 9:an, kände jag att jag inte orkade mer och gjorde därför ett självmordsförsök.  Efter det hamnade jag på BUP och fick prata med en underbar socionom, vi snackade i 2 år. Sen blev jag 18 och fick inte vara kvar där, så då flyttades jag till stadsmissionens ungdoms verksamhet. Där var jag i 1 ½ år. Under hela perioden från mitt försök till för 1 år sedan, har jag ätit mediciner, testat 3 olika antidepp medicner. Mitt största problem då och nu är ensamheten.

Jag är inte säker på att så många förstår exakt hur följderna blir av mobbning. Klart folk förstår på ett ungefär, men inte verkligen hur allvarligt det påverkar ens liv i framtiden. Ett sår som egentligen aldrig läker helt, ett minne man har resten av livet.

Istället för att skada mig själv, så började jag skriva dikter och få ut ångesten och tankarna. Till en början handlade alla dikter om depression och hopplöshet, men senare utvecklades det till endast ensamhets dikter. Nu är det 360 dikter och alla går att läsa på www.sockerdricka.nu där man söker på författaren Björn Hultman.

I 3:an på gymnasiet gjorde jag en diktbok som projektarbete ”När ensamheten hälsar på” den går att köpa på www.vulkan.se Den uppmärksamades i både tv och i tidiningen.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s