Mobbning

Här är dilemman till temadagen:

Ett gäng bråkar/busar med en kille på skolgården. De slåss och säger fula ord till varann. Detta pågår relativt regelbundet på rasterna, men enligt dom själva är alla med på det. Det är bara på skoj, han gillar det, säger dom.

En hel skola tycker att en tjej i en klass är en hora. De skriver det på skåpet och ropar hora efter henne. Det går massa rykten om henne. För varje dag som går blir det bara större och fler rykten. Tjejen mår nu så dåligt att hon vägrar att gå till skolan.

En kille sitter alltid ensam under rasten, i matsalen och i klassrummet. Folk tycker han är ful och äcklig. Man antar att han vill vara ensam och för sig själv. När man väl låter honom vara med, så är han mest tyst.

På ett forum på Internet, där många ungdomar håller till, märker du att många är otrevliga mot en tjej som går på din skola. De säger fetto till henne och driver med henne om saker. De har även lagt upp en bild på henne, som någon fotat när hon duschat på gympan. Bilden sprids fort. Alla har nu sett bilden, men hon vet själv ingenting om bilden.

På en skolgård blir en kille grovt misshandlad av ett gäng tuffa killar i skolan. Ingen vågar sätta emot dom eller säga ifrån inför dom. De har makten över skolan. Gänget hotar killen till livet om han tjallar till någon om misshandeln att det var dom. Det var helt tomt på skolgården och ingen vet någonting om händelsen.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s